7 juli 2019

 

Nieuwe beelden en kleurige schilderijen in
Art Expo Voorschoten!

7 juli 2019

 

 

In juli exposeert Iris Belfroid haar mooie natuurstenen beelden in de galerie. Zij is al sinds haar jeugd graag creatief bezig. Later is zij zich meer specifiek met boetseren en beeldhouwen gaan bezighouden op de Vrije Academie Vlietstreek in Voorschoten. 

In het begin was dat vooral boetseren en afgieten in verschillende soorten cement. Haar uitgangspunt was figuratief waarna zij de vorm ging vereenvoudigen, zoekend naar mooie lijnen. De laatste jaren werkt zij vooral in steen en zoekt daarin naar vormen en lijnen die haar aanspreken, meestal toch resulterend in een vorm geïnspireerd door de natuur.

Het werk dat nu in de galerie te zien is is deels recent, maar zij is met wat oudere werken opnieuw aan de slag gegaan nadat zij ze had bekeken met ‘nieuwe’, wat kritischer ogen.

Aan de muren hangen grote kleurrijke vergezichten van Els Dekker-Rietmulder. Zij heeft zich hierbij laten inspireren door de foto’s die zij heeft gemaakt tijdens haar vakanties in het buitenland. De werken doen wat surrealistisch aan door het kleurgebruik, de compositie en het gebruik van materialen in sommige schilderijen.
Zij is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek en van het NABK.

Er hangen ook een tweetal werken van de Amerikaanse kunstschilder Allen. Hij is geboren in 1978 in Seattle. Zijn schilderijen worden gemaakt door middel van kwasten & paletmes. Hij maakt voornamelijk stadsgezichten en stranden, zowel abstract als figuratief.

Meer informatie over de expositie op www.artexpovoorschoten.nl.