1 november 2017

 

Kunst met een verhaal:
Prince

1 november 2017

 

 

Elke maand levert een lid van het Kunstgenootschap Vlietstreek een bijdrage voor de Voorschotense Krant onder de noemer ‘Kunst met een verhaal’. Deze keer is kunstenares Els Dekker-Rietmulder aan het woord.

Dit is een portret van Prince geschilderd door Els. Als groot fan van deze muzikant was zij, net als velen, geschokt door het bericht van zijn overlijden. Prince was een vernieuwer in de muziekwereld en een zeer kleurrijk figuur. Els heeft geprobeerd dit te vangen in haar schilderij. Zij gaat bij het schilderen van een portret uit van de kleuren die zij bij die persoon ziet. Bij Prince is dit uiteraard o.a. de kleur paars geworden.

Zij maakt graag realistische  schilderijen met een ‘abstracte touch’. Het schilderen van dit portret heeft haar geïnspireerd tot het maken van nog twee schilderijen van grootheden uit de muziekwereld die ons zijn ontvallen en waar zij een groot fan van is. Namelijk David Bowie en Michael Jackson. Deze drie schilderijen zijn onderdeel van haar expositie die momenteel te zien is in de bibliotheek Voorschoten. De expositie loopt tot 14 november. Meer informatie en schilderijen kunt u vinden op haar website: www.elsrietmulder.nl